Etusivu » Blogi » Biopsin kevätekskursio Helsinkiin 20.3.2019

Biopsin kevätekskursio Helsinkiin 20.3.2019

Biopsi ry järjesti maaliskuun kolmannella viikolla pitkästä aikaa excun, jonka kohteet sijaitsivat tällä kertaa Helsingin suunnalla. Matkaan lähdettiin Biopsin vakiobussikuskin Henen kyydittämänä aikaisin aamulla ja mukana reissussa oli kolmisenkymmentä reipasta excuilijaa. Aamun alkajaisiksi bussissa järjestettiin ensimmäisen kahvitauon jälkeen perinteisesti bussivisa, jossa jaossa oli mahtavia palkintoja. Myöhemmin päivällä excuväkeä viihdytti myös ammattiliittoomme Loimuun liittynyt sanaristikkokilpailu.

Bussimatka meni nopeasti ja pian oltiin perillä Meilahdessa, jossa excun kaksi ensimmäistä kohdetta sijaitsivat. Vierailukohteina olivat tällä kertaa Blueprint Genetics ja TILT Biotherapeutics, jotka tarjosivat excuilijoille kattavasti erilaisia esittelyitä alamme mahdollisista urapoluista. Blueprint Geneticsillä saimme kuulla yrityksen historiasta ja geneettiseen testaukseen sekä diagnostiikkaan liittyvästä prosessista, jossa tarvitaan niin laboratorio-osaamista kuin data-analyysiakin. TILT Biotherapeuticsilla taas perehdyimme onkolyyttisiin viruksiin ja niiden hyödyntämiseen tulevaisuuden syöpähoidoissa. Molemmat vierailut olivat erittäin mielenkiintoisia ja kummassakin yrityksessä opiskelijamme otettiin lämpimästi vastaan. Vierailuilla esittelijöille riitti kysymyksiä niin yrityksiin kuin myös esittelijöiden koulutustaustoihin ja urapolkuihin liittyen.

Biopsilaisia kuuntelemassa TILT Biotherapeuticsin esittelyä Helsingin yliopiston Meilahden kampuksen tiloissa.

Biopsilaisia tutustumassa Blueprint Geneticsiin yrityksen tiloissa Biomedicum 1:ssä.

Lounaan jälkeen Biopsin excubussi suuntasi päiväexcun viimeiseen kohteeseen, joka oli Roal Oy Rajamäellä. Roal Oy on voimakkaasti kasvava biotekniikka-alan yritys, joka on yksi maailmanluokan entsyymivalmistajista. Vierailulla kuulimme Roalin historiasta, entsyymien tuotannosta, tuotekehityksestä ja monipuolisista työllistymismahdollisuuksista sekä pääsimme lopuksi tutustumaan tehtaan valvomoon ja laboratorioon.

Ryhmäkuva excuilijoista Roal Oy:n tiloissa Rajamäellä.

Kaiken kaikkiaan excu sujui oikein mukavasti maaliskuisesta räntäsateesta huolimatta ja useat excuilijat antoivat positiivista palautetta päivästä. Erityisen hienona koettiin se, että exculla pääsimme tutustumaan lisää alamme yritysmaailmaan, joka kampuksella tutkimusryhmien keskellä voi helposti jäädä opiskelijoille etäiseksi. Lisäksi kaikki vierailut painottuvat tutkinto-ohjelmamme eri suuntauksiin, joten ainakin toivon että kaikki mukana olleet saivat jotakin irti hienosta päivästä!

Jutun kirjoittajana Rosanna, toinen Biopsin excuvastaavista.
Kiitokset excun järjestämisestä vielä Rosannalle sekä Biopsin toiselle excuvastaavalle Petralle! Kiitos myös Blueprint Genetics, TILT Biotherapeutics Ltd sekä Roal Oy inspiroivista vierailuista,
sekä tietysti kiitokset Henelle!