Etusivu » Blogi » Loimulta apua koronakysymyksiin

Loimulta apua koronakysymyksiin

Koronavirus on vaikuttanut lyhyessä ajassa jokseenkin koko maailmaan. Riskiryhmäläisten ja heidän läheistensä lisäksi koronaviruksesta ja sen vaikutuksista omaan elämään ovat huolissaan niin työntekijät kuin työnantajatkin .

Korona on jo parin kuukauden aikana vaikuttanut Suomessakin suuresti talouteen ja ihmisten kulutustottumuksiin. Näiden lisäksi hallituksen toimesta määrätyt rajoitukset ja suositukset ovat vaikuttaneet monen yrityksen ja yhteisön kassavirtaan. Koronaviruksen takia lomautettuja suomalaisia on jo yli 100 000. Suuri lomautusten määrä on ruuhkauttanut työttömyyskassat, ja nyt viimeistään jokainen on herännyt ajatukseen, että työttömyyskassasta voisi olla turvaakin.

Myös opiskelijat ovat saaneet osansa, sillä yliopistot on suljettu eli kaikki luennot ja tentit hoidetaan etänä. Lisäksi monen kesätyökuviot ovat vähintäänkin haastavia. Tietoa ja apua omaan tilanteeseensa voi olla hyvinkin haastavaa saada.

Loimusta tukea ja turvaa

Tässä Loimu auttamaa parhaansa mukaan – verkkosivulle loimu.fi/korona-tyosuhde on koottu kattava paketti usein kysyttyjä kysymyksiä liittyen koronaan ja sen aiheuttamiin ongelmiin niin työelämässä, opiskelussa kuin kesätöidenkin osalta. Mikäli korona on vaikuttanut esimerkiksi kesätyösuunnitelmiisi, tai pelkäät joutuvasi kesän aikana lomautukseen koronan takia, kannattaa käydä kurkkaamassa Loimun nettisivut!

Loimun verkkosivut löydät osoitteesta www.loimu.fi.

Jos et verkkosivujen avulla löydä vastausta ja neuvoja tilanteeseesi, muistathan että Loimun jäsenet voivat ottaa maksuttomasti yhteyttä Loimun edunvalvontatiimiin, joka auttaa mielellään asioiden vastaamisessa. Edunvalvontaan voit lähettää sähköpostia edunvalvonta@loimu.fi ja tiimiläiset on esitelty verkkosivulla loimu.fi/mika-on-loimu/toimiston-henkilokunta. Lisäksi Loimun lakiluurista saat neuvontaa työsuhteeseen liittyvissä kysymyksissä ti – to klo 10 – 12 puhelinnumerossa 044 756 0150.

Liittyisinkö Loimuun?

Mitä sitten tehdä, jos et vielä ole Loimun jäsen? Liittyä voi helposti netissä loimu.fi » Liity opiskelijajäseneksi. Liittyessäsi Vappukampanjassa 27.4.-10.5. välisenä aikana, saat loppuvuoden työttömyyskassattoman jäsenyyden ilmaiseksi! Ilmainen jäsenyys kannattaa, sillä tällöin saat kaikki samat Loimun edut ja neuvot käyttöösi kuin varsinaisetkin jäsenet.

Mikäli olet valmistumassa seuraavan kahden tai kolmen vuoden aikana, kannattaa liittymisen yhteydessä harkita vakavasti myös työttömyyskassaan liittymistä. Työttömyyskassaan voi liittyä vain, mikäli on parhaillaan työsuhteessa – kesätyö kelpaa mainiosti! Työttömyyskassaan kuuluessasi voit saada heti valmistuttuasi ja työttömäksi jäätyäsi työttömyyskassasta ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa kun täytät ns. työssäoloehdon, joka tarkoittaa, että sinun täytyy olla työsuhteessa 28 viikkoa kassaan liittymisen jälkeen. Työviikoiksi lasketaan viikot, joiden aikana työaikasi on ollut vähintään 18 h ja palkkasi vähintään 1236 €/kk. Tämän ehdon saa usein täytettyä jo opiskeluaikana kahden tai kolmen kesätyökauden aikana.

Älä siis aikaile ja murehdi koronaa yksin, vaan liity Loimuun, pyydä apua, mikäli sitä tarvitset, ja ota seurantaan Loimun kanavat somessa!
IG @loimunopiskelijat, FB @loimun opiskelijat

Toivottavasti nähdään taas pian, ennen sitä virtuaalitsempit kesätöihin!

Rosa Karvonen

Tampereen kampuspromoottori

Loimu ry